Door Tim van Beek

AMSTERDAM – Vanavond reizen we af naar Amsterdam om de Melkweg te bezoeken. Het is nameljk weer eens tijd voor een Frank Turner-show! Deze keer mag hij de grote zaal van de Melkweg op zijn kop zetten.

De lichten gaan uit en de intro van Frank Turner begint te spelen. Het wordt doodstil in dezaal. Iedereen wacht in spanning tot de vrolijke Ier en The Sleeping Souls het podium betreden en wanneer dit gebeurt, begint het geschreeuw. Frank opent met “Photosynthesis” en wanneer er met zo’n vrolijk up-beat nummer geopend wordt, kan de avond natuurlijk niet meer stuk. Zoals we van Frank gewend zijn vertelt hij nog wat verhalen bij zijn nummers, uiteraard met ongevenaard charisma.

De song “I am dissapeared” wordt solo door Turner, op alleen een akoestische gitaar, gespeeld en de zaal toont respect door stil te zijn en zelfs nauwelijks mee te zingen, voor de eerste keer van de avond. Als encore worden nog een aantal nummers gespeeld en de Britten sluiten af met “I still believe” en “Four Simple Words”. Tijdens de laatstgenoemde song wordt er een cirkel gevormd waar bij menig hardcore-act een goeie pit uit zou kunnen ontstaan, maar vanavond wordt deze gebruikt als ball room om even lekker in te schuifelen alvorens los te breken in een gigantische duw en trek pit.

De folkpunkgroep is vanavond weer fantastisch, maar het publiek ook: dát verdient ook een compliment.


Met dank aan 1993remco

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.