Het waren drie roerige jaren voor I, The Current. Sinds het begin in 2011 werkt de Limburgse post-hardcoreband aan het langverwachte debuutalbum. Het harde werk wordt echter beloond, want na lange tijd weet de band een releasedatum te noteren. Op dinsdag 22 april verschijnt het veelbelovende album “The Seeking” van de Belgische belofte.

In samenwerking met Truce Music Group en The Front Agency hebben wij de eer om de nieuwe song “Walter Sherman” te presenteren die je onderaan kunt beluisteren.

Verder spraken wij met bandlid Jeroen Peeters over het heden en de toekomst van I, The Current.

Wie zijn I, The Current?
I, The Current bestaat uit Aleks Medakovic, Pieter Robijns en Jeroen Peeters.
Wij bestaan al sinds 2011. Onze muziek kan het best beschreven worden als een mengelmoes van genres, maar in grote lijnen kan men ons wel een post-hardcoreband noemen.

Wat zijn jullie grootste invloeden?
Voor ieder lid is dat best anders. Aleks luistert naar bands die episch werk afleveren zoals Funeral For A Friend, Architects en Parkway Drive, terwijl Pieter meer fan is van modernere post-hardcorebands (Memphis May Fire, I See Stars, Issues, etc.). Ik persoonlijk luister vooral naar de oudere post-hardcore en metalcorebands bijvoorbeeld Misery Signals en Hopesfall en ook de nieuwere, proggy bands als Prepared Like A Bride.

Waarom is de song vernoemd naar privédetective Walter Sherman van televisieserie “The Finder”?
Onze full length, “The Seeking”, gaat in grote lijnen al over op zoek zijn naar dingen die op zich al moeilijk te vinden zijn, dus het verhaal van The Finder/Walter Sherman paste eigenlijk perfect tussen de andere teksten. Dat, gecombineerd met een fanboy te zijn van de reeks, had mij ertoe gezet om een nummer aan het personage te wijden.

Wat kunnen we nog meer verwachten van I, The Current?
“The Seeking” is al een aantal jaar in de maak, dus vanaf dat we de masters terug hadden zijn we terug beginnen te schrijven. Ook niet elk nummer dat we de afgelopen jaren hadden geschreven staat op de plaat, dus we hebben nog wel wat troeven voor later dit jaar!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.