‘Hebben jullie Franse wapenwetten de dood van ook maar een fucking persoon voorkomen?’. JESSE HUGHES, frontman van EAGLES OF DEATH METAL, is niet van mening dat de strenge wapenwetten in Frankrijk de terreuraanslagen in Parijs afgelopen november hadden kunnen voorkomen, maar HUGHES denkt wel dat de strijd gelijkgetrokken had kunnen worden.

‘Ik weet dat mensen het niet met me eens zullen zijn, maar dankzij die wapens konden ze het gevecht als gelijken aangaan,” laat HUGHES weten in gesprek met de Franse televisiezender iTélé . ‘Ik haat dat het zo moet zijn, maar totdat er geen wapens meer zijn moet iedereen ze hebben. Ik wil dat iedereen toegang tot wapens heeft, en ik zag mensen die misschien daardoor nog hadden kunnen leven, ik weet niet.’

De frontman van de rockband is zelf lid van de Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association en reist in de Verenigde Staten niet zonder wapen. ‘Ik ben niet paranoïde, ik ben geen cowboy. Ik wil gewoon goed voorbereid zijn.’

Vandaag treedt EAGLES OF DEATH METAL wederom op Parijs, ditmaal in Olympia, drie maanden na de aanslag in het theater Bataclan. Bataclan heropent mogelijk pas eind van dit jaar zijn deuren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.