Het Belgische GROEZROCK is achter de rug, maar we hebben nog vele festivals voor de boeg. Daarom zetten we enkele handige ANDROID-festivalapps op een rijtje.

GOOGLE LATITUDE

Op festivals raak je gegarandeerd je vrienden kwijt. Google Latitude is een uitbreiding op Google Maps en zorgt ervoor dat je je vriendengroep snel kun terugvinden. De app toont je vrienden op een kaart met behulp van GPS. Appeltje eitje. De applicatie zuipt echter wel energie, dus een oplaadpunt in de buurt zou fijn zijn.

BUMP

Op het festivalterrein maar ook op de camping zul je als festivalganger ongetwijfeld nieuwe mensen ontmoeten. Festivals blijven tenslotte een broeinest van interactiviteit. De app BUMP maakt het mogelijk om contactgegevens uit te wisselen met een simpele aanraking van je telefoons. Er is ook een optie om bijvoorbeeld berichten en afbeeldingen via de app te versturen.

BELUGA

Contact houden met je vriendengroep tijdens een festival is een ramp. De app BELUGA biedt een simpele oplossing. Je kunt enkele mensen in een zogeheten ‘pod’ stoppen en ieder bericht dat je stuurt, komt aan bij ieder lid van de pod. Met andere woorden: je hoeft dus niet meer te betalen voor sms’jes.

ZAKLAMP ERBIJ?

Ondertussen hebben veel mobiele telefoons een ingebouwde zaklamp, maar het is geen zekerheidje. Een zaklamp is daarbij geen overbodige luxe tijdens een festivalverblijf in je tentje. Bedrijven als HTC leveren deze app bij hun smartphone, maar er zijn ook vele zaklampapps. De app LED FLASHLIGHT (AE) werkt op vrijwel ieder toestel. Bingo.

SHAZAM EN SOUNDHOUND

Op festivals treden gevestigde artiesten op, maar je hebt ook te maken met de nieuwe garde. En wat nou als je wilt weten welk nummer je nieuwe favoriete band speelt? Daar zijn apps als SHAZAM en SOUNDHOUND voor. Je neemt tijdens het optreden een fragment op en de app controleert welke song het is. SOUNDHOUND kan zelfs de melodie herkennen, zelfs als je een stukje neuriet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.