De tijdzones zorgen ervoor dat het nieuws maar blijft komen. Iedere ochtend is er een verse vracht nieuwtjes uit onder andere de Verenigde Staten voor bij de koffie. Koekje erbij?

Het lijkt erop dat we volgende maand een nieuwe single van BLINK-182 kunnen verwachten. Althans, als we LISA WORDEN mogen geloven. De directrice van de Amerikaanse radiozender KROQ mocht acht nieuwe tracks beluisteren van bassist MARK HOPPUS. ‘Fans zullen erg blij zijn,’ zegt WORDEN over de nieuwe muziek. ‘Het heeft het typische BLINK-geluid. Fans zullen superblij zijn.’ De Amerikaanse vergelijkt het nieuwe materiaal met de rauwe punkrock van het album DUDE RANCH uit 1997. ‘De teksten zitten weer vol humor en er is zelfs een ballad waarin HOPPUS zingt. Hij klonk geweldig.’

De poppunkband heeft inmiddels vijftig tracks klaarliggen, maar heeft nog geen definitieve selectie gemaakt. De releasedatum van het eerste album mét ALKALINE TRIO’s MATT SKIBA en zonder oprichter TOM DeLONGE is ook nog onbekend.

FRONTMAN THURSDAY HAD AHEMM… MOEITE MET COLLEGA’S

THURSDAY treedt in augustus voor de eerste maal op sinds de breuk in 2011. De band had klaarblijkelijk enige ademruimte nodig. Zo’n vijf jaar later vertelt frontman GEOFF RICKLY over een van de problemen. ‘Muzikaal gezien hadden we geen problemen met elkaar. Het klikte juist, daar maak ik me dan ook geen zorgen over.’ Volgens RICKLY lag het probleem op persoonlijk vlak. ‘We vroegen ons af of we elkaar nog wel konden verdragen. Ik werd soms al misselijk als ik in de buurt van een zeker persoon was. Dat lijkt me ook logisch als je langere tijd toert.’

THURSDAY speelt op het Wrecking Ball Festival in Atlanta, Georgia met onder andere QUICKSAND, MOTION CITY SOUNDTRACK en AMERICAN FOOTBALL.

NIEUW ALBUM, NIEUWE SINGLE ISSUES

HEADSPACE, het nieuwe album van metalcoreband ISSUES, verschijnt op 20 mei via RISE RECORDS. Hiervan afkomstig is de nieuwe single THE REALEST, waarvan je de video hieronder kunt bekijken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.