New Breed Fest. Een nieuw platform van New Breed Bookings voor de beste en meest talentvolle bands die de hardcore- en metalscene te bieden heeft. We gaan het zien in Dynamo in Eindhoven.

For I Am King heeft naarmate het eerste nummer vordert al pech. Drummer Jaap Relou stompt door zijn bassvel heen en de set lijkt praktisch over te zijn. Na snel reageren van de Dynamo-crew, props daarvoor, kan de Amsterdamse metalcoreband weer zijn gang gaan. Met een aankomende EP en een verfrissende nieuwe metalsound ramt de band er lekker op los. De band maakt de verwachtingen waar. Uitkijken naar de nieuwe EP dus.

Het is een thuiswedstrijd voor de jongens van Pelgrim. Na een recente tour door Europa met de Schotse jongens van To Kill Achilles hebben ze de smaak te maken. Onder andere het enthousiasme van de band maakt het tot een toffe show, al staat het geluid wel verschrikkelijk hard en de bassdrops zijn een instant hartverzakking.

In Archives mag om kwart voor 5 stoom afblazen. Waar het bij Pelgrim vol was, zijn volgens mij de meeste bezoekers kapsalon eten. De band is mee op tour met Sworn In, maar hier is het duidelijk nog niet bekend. De kelder is dan ook afschuwelijk leeg bij deze strakke band.

Promethee sluit op New Breed Fest hun tour van twee weken af. Zelfs na twee waarschijnlijk lange weken laat de band nog weten dat ze het erg tof vinden om hun tournee in ons kikkerlandje te mogen afsluiten. De metalcoreband heeft sinds kort ook een nieuwe cd uit “Dark Souls”. Zeker het luisteren waard. Frontman Joshua Orsi gebruikt netjes de ruimte voor het podium. Promethee een dikke plus. Check.

De Schotse band Here Lies A Warning heeft groot uitgepakt. Ook op tour met Sworn In, maar zeker een band om eens op te zoeken. Inclusief bouwlampen ziet het er professioneel uit op het podium.

My Autumn uit St. Petersburg is er een van de lange haren, headbangen en af een toe de steekjes laten vallen, ook merk je dat het geluid toch minder knalt met een enkele gitarist. Je moet er maar van houden.

Boris The Blade, de band uit Australië, is voor het eerst in Europa. Zanger Daniel Sharp, waarvan lijkt alsof hij al een paar pillen in zijn muil heeft, stampt zelf al lekker de zaal kapot om het publiek aan te moedigen. Onder het motto “Bring me more violence, more free t shirts” doen de mannen in de pit hun best om merchandise te bemachtigen. De machine genaamd Boris The Blade zet een ontzettend harde show neer, menig fan zal het hier nog over hebben. Boris weet er ook zowaar nog een wall of death uit te persen in de kelder van Dynamo. Man man man.

Martyr Defiled, technische check. Zang, man man man. Matthew Jones lijkt te zijn overreden door het verpletterende van Boris The Blade. De afgelopen jaren klonk Jones’ stem nog goed klonk, maar inmiddels is hij het helemaal kwijt. Waarschijnlijk heeft drie weken intensief toeren zijn tol geëist. Het kattengejank is te vergelijken met een Chelsea Grin waar de gemiddelde emo niet eens vrolijk van wordt. Spijtig.

Sworn In. Allemaal windbreakers op het podium. Alle leden van vers van de kapper. In Europa moet de band zich nog duidelijk bewijzen. Zanger Tyler Dennen moest de dag van tevoren nog naar het ziekenhuis en had zijn taken overgedragen aan de roadie. Hoewel de zanger in Dynamo wel gewoon zelf opgetreden heeft, klonk het nog steeds niet al te best. Het publiek krijgt Sworn In mee, maar ligt dat aan de kleine hype die deze opkomende band heeft? Van de zang moet de band het op dit moment niet hebben.

I Declare war sluit de avond af, de band uit washington heeft recent een nieuwe cd uit genaamd “we are violent people by nature”.Een waardige afsluiter voor New Breed Fest, al maakt de band hun 45 minuten niet vol, de afschrikking van de band zanger Jamie Hanks maakt het allemaal goed”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.