Tekst en foto’s door Jimmy Bravenboer

ROTTERDAM – De derde editie True Spirit Tour opgezet door Martijn van No Turning Back zet dit jaar weer een tour neer met bands uit Europa. Traces Of You uit Italie, For The Glory uit Portugal en The Setup uit Belgie.

Hawser

Hawser heeft de eer om de luie zondag af te trappen. Als de heren om half vier beginnen is het al aardig gezellig in de Baroeg. De band timmert sinds 2011 hard aan de weg en zijn in mei tweeënhalve week op tour geweest met de Amerikaanse band Downpresser. Je kunt live zeker zien dat Hawser een hardwerkende band is. Ondanks de technische problemen die de heren hebben, spelen ze gewoon door, doen een praatje en zetten zoals altijd een reteharde show neer. Oud wordt met nieuw afgewisseld en ze sluiten af met “Shallow Earth”. Bam! In je gezicht. Dat was Hawser.

Traces Of You

Traces Of You uit Spanje mag dit jaar ook mee op de True Spirit Tour. De band is qua geluid niet heel erg vernieuwend, maar desalniettemin weten de Spanjaarden het een energieke show neer te zetten. De zanger is bijzonder dankbaar dat ze deel uit mochten maken van de tour, maar ook voor hen is dit toch alweer de laatste show. Terug naar Spanje!

For The Glory

Waar de Traces Of You-frontman moeite heeft met zijn Engels, is dit bij de heren van For The Glory niet te merken. Ricardo Dias is dankbaarheid dat het nog steeds mogelijk is om je meer dan thuis voelen in een ander land door o.a. de sfeer, de openheid en het eten. De band sluit af met “Survival Of The Fittest”. Zeker een band om naar toe te gaan als ze in de buurt spelen!

The Setup

Ook onze zuiderburen hebben last van technische mankementen. De gitaar houd er af en toe mee op, maar wat maakt het uit: het is zondag en er is hardcore. Waar de heren van For The Glory veel hebben te vertellen, houdt The Setup het kort. De laatste cd “This Thing Of Ours” komt veel aan bod, The Setup zorgt met dit album duidelijk voor veel vernieuwing. Helaas komen de clean vocals bij het nieuwe nummer zoals “Walking Blind” toch niet helemaal over. Afsluiten met “Trapped Under The Weight” laat The Setup zien dat ze bij de top horen van Europese hardcorebands.

No Turning Back

Voor het eerst wordt er op deze zondag gemosht en veel meegezongen. Ook wel een must voor Nederlands grootste export-hardcoreband. Ook heeft de gitarist van For The Glory een lintje verdiend. No Turning Back had een uitvaller op gitaar en de Portugees heeft binnen twee weken de complete set van No Turning Back er in gestampt. Zoals altijd laat No Turning Back zien waar ze goed in zijn: hardcore maken. Met nummers als “Watch Your Step”, “In Your Maze” en “Stronger” knalt No Turning Back de set er door heen en kunnen alle bezoekers op deze zondag tevreden en vroeg naar huis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.