Tekst door Eva van den Berg / foto’s door Dani Silvia

Het festivalterrein wordt niet overgoten met magische zonnestralen, het is geen hemdjes en blotebuikenweer. Of dit een voorteken is, moet nog bepaald worden op Breakfest 2013. De pubers hebben zich verzameld op het bekende Pinkpopterrein in Landgraaf. Wat eerst nog een festival was, lijkt nu meer op een sportevenement met tieners. Ze racen rond op een parcours met hun bmx of skateboard, de ‘Pumptrack’ zoals ze het zelf noemen. Verderop zijn de podiums. Zodra de muziek goed te horen is, valt er wel een sprankje van kwaliteit te bekennen. Zoals de lokale Brunssumse band No Cure For This. Zij zetten de sfeer er goed in. Hoewel er niet veel mensen naar het optreden komen kijken, is er bij het laatste liedje toch een kleine moshpit te bekennen. In de verte zijn de ruige klanken van Colossa te horen. Deze energieke geluiden zetten de toon voor het echte festivalgevoel.

Het gebrek aan zomerstralen wordt gecompenseerd door de zomerse klanken van All Downhill From Here. De plaatselijke poppunkband levert een strakke show. Carnaval is nog niet begonnen, maar het feest wel: John Coffey is in da house. Het welbekende recept van energieke punkrock n’ roll ook niet op dit festival. Daarnaast is metalcore tevens vertegenwoordigd met Wasted Bullet en The Royal. De voormalige tourneegenoten (Upcoming Tour) laten zien waarom zij tot de crème de la crème van het genre in Nederland behoren.

Er hangt een relaxed sfeertje. Perfect om rond te strompelen en naar mensen te kijken die allemaal activiteiten doen, zoals een wedstrijd bellenblazen. Het is een totaal ander festival dan Pinkpop, maar Jan Smeets heeft hetzelfde festivalgevoel weten te creëren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.